Suomalainen perheyritys

” Heino-pappa piirsi trikoolle ensimmäisen T-paidan hahmon, leikkasi irti ja ompeli sen. Hän säilytti sitä aarteena, vaikka harva piti sitä kauniina, saati onnistuneena.”

Black Moda Oy on 1996 perustettu suomalainen tekstiilialan perheyritys, joka toimii Tampereen Pyynikillä. Perheen omistama trikootehdas Cottonhouse Lda sijaitsee Pohjois-Portugalissa. Black Moda on tekstiilivalmistaja ja asiakkainamme toimii suomalaisia tekstiilialan brändeja, joille tuotamme neuloksia ja tekstiilialan tykötarpeita lastenvaatteista kylpy- ja froteetuotteisiin. Black Modan taustalla vaikuttaa pitkä historia täynnä tarmoa ja rohkeaa yrittäjähenkeä, joka kantaa yli kolmen sukupolven taakse.

Mistä kaikki oikein alkoi? 1930-luvulla Heino ja Hilma Siltala pitivät Nivalassa kyläkauppaa. Kerrotaan, että Hilma ja Heino olivat hyvä pari: Hilma oli hyvä myyjä, Heino hoiti tavarapuolta. Yritteliäs elämänasenne oli molempien intohimo ja Siltalan perheen kantava voima jo hyvin varhain.

Heino oli lähtöisin köyhästä perheestä ja hänelle oli erityisen tärkeää saavuttaa tietynlainen ”itsenäisyys”. Yrittäjänä Heino Siltala oli määrätietoinen ja tarkka, mutta perheen isänä lempeä ja kannustava. Hänen yrittäjäuransa oli aina pohjautunut haluun tarjota hyvät elämän edellytykset lapsilleen ja ansaita sinnikkyydellään jotain parempaa. Myöhemmällä iällä Heino-papan haave oli perustaa ”rättitehdas”.

Heinon mottona oli ”Kun vanha oli kuollut, aina tuli jotain uutta”.

Heino ja Hilma Siltalan tytär Soili aloitti yhdessä miehensä Juho Keski-Vähälän kanssa sekatavarakaupan pitämisen Kalajoella vuonna 1973. Myöhemmin kaupassa myytiin myös vaatteita.

Varsinainen ompeluteollisuus sai alkunsa vuonna 1977, kun Heino ja Hilma ostivat Ylivieskasta Halpa-kaupan myymälän tyttärelleen Soilille. Sen alakertaan perustettiin pieni ompelimo, jonne Heino osti koneet ja materiaalit. Heino-pappa piirsi trikoolle ensimmäisen T-paidan hahmon, leikkasi irti ja ompeli sen. Hän säilytti sitä aarteena, vaikka harva piti sitä kauniina saati onnistuneena. Ompelimon ensimmäinen varsinainen myyntituote oli olkainpotkuhousu.

Vuonna 1984 Soili ja Juho ostivat Alavieskasta hallin, jonne rakennettiin teollinen ompelulaitos. Ompelulaitos työllisti parhaimmillaan 25 ihmistä. Samoihin aikoihin syntyi Pikkuset -tuotemerkki, joka on monille tuttu muun muassa Kelan äitiyspakkauksesta.

Perheessä vallinnut suomalainen yrittäjähenki ja lama saivat 1990-luvun alussa osan perheestä muuttamaan Portugaliin kehittämään vuonna 1992 perustettua uutta tuotantolaitosta Cottonhouse Lda:ta.

Black Moda Oy perustettiin vuonna 1996 vastaamaan myynnistä ja yhteistyökumppaneiden löytämisestä.

Keväällä 2015 Black Moda Oy muutti historiallisiin Suomen trikoon vanhoihin tiloihin Tampereen Pyynikille. Nykyisin Black Moda Oy keskittyy tekstiilituotteiden suunnitteluun, markkinointiin ja laadunvalvontaan. Heino ja Hilma Siltalan tyttären Soilin lapset Marko, Riikka ja Laura Keski-Vähälä jatkavat liiketoimintaa.

Tuotannossamme vaalimme puhtainta ja korkeinta laatua. Materiaalimme ja raaka-aineemme valikoidaan tarkoin toimittajilta, joiden kanssa yhteistyö on jatkunut vuosikymmeniä. Öko-tex-sertifikaatti lupaa tuotteidemme turvallisen ja puhtaan tuotannon.

Tutustu työntekijöihimme

Marko Keski-Vähälä

Marko Keski-Vähälä

Toimitusjohtaja

marko(at)blackmoda.fi

Laura Keski-Vähälä

Laura Keski-Vähälä

Suunnittelu & Tuotanto

+358 (0)50 360 9807

laura(at)blackmoda.fi

Anne Vihersaari

Anne Vihersaari

Laskutus & Logistiikka

+358 (0)50 367 6665

Jenni Valtee

Jenni Valtee

Markkinointi & Viestintä

+358 (0)40 5384864

Johanna Leppä-aho

Johanna Leppä-aho

Myynti & Asiakaspalvelu

+358 (0)50 347 3022

Mirkka Maaninka

Mirkka Maaninka

Myynti & Asiakaspalvelu

050 350 6679

Janne Rissanen

Janne Rissanen

Myynti & Varasto

+358 (0)50 360 9742

Helmi Pennanen

Helmi Pennanen

Online-myynti & Varasto

+358 (0)50 3524280

Mika Salonen

Arja Autio

Arja Autio

Myynti & Asiakaspalvelu

arja(at)blackmoda.fi

Black Moda Oy toimii historiallisen Suomen trikoon vanhoissa tiloissa Tampereen Pyynikillä.