Portugalin tehtaamme

Portugalin tekstiilituotannolla on pitkä historia tekstiilinvalmistuksessa kiitos koulutuksen, erinomaisten materiaalien sekä innovatiivisten tekniikoiden.

Perheen tehdas Black Moda Portugal sijaitsee Pohjois-Portugalissa Ponte de Liman kylässä. Yhtiö työllistää 65 henkilöä ja valmistaa tekstiilituotteita 1 200 m2 tiloissa. Black Moda Portugalin erikoisalaa ovat muun muassa erilaiset trikootuotteet päivä- ja yö-pukeutumiseen sekä lasten vaatteet. Black Moda Portugal, Lda:n toimitusjohtaja on Riikka Keski-Vähälä de Oliveira.

Oma eurooppalainen tuotanto sekä Öko-tex sertifiointi takaavat, että tuotteet ovat turvallisia käyttäjilleen. Öko-Tex 100 on kansainvälinen tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmä, joka takaa, että valmiissa tuotteessa haitallisten kemikaalien määrä ei ole ylittänyt Öko-Tex 100:n määrittämiä raja-arvoja. Nämä raja-arvot on jaettu neljään eri ryhmään (perusteena se, kuinka lähellä ihoa tuotetta käytetään). Öko-tex standardia voi käyttää vain, jos koko tuotantoketju on sertifioitu.

Ekologisuus, eettisyys ja puhdas tuotanto ovat Black Moda Oy:n sekä Black Moda Portugal, Lda:n toiminnan pohjana. Oma tuotanto mahdollistaa tiiviin yhteistyön ja nopean kommunikaation painotalojen, värjäämöjen ja kutomon kanssa. Tuotantomme keskiössä ovat ihmiset sekä laadukkaasti viimeistellyt tuotteet; moni tehtaamme tämänhetkisistä ompelijoista on työskennellyt yrityksessä sen perustamisesta lähtien.

Yrityksenä tahdomme vastata myös kuluttajien kasvavaan kiinnostukseen tuotteen alkuperästä sekä tarinaan tekstiilin takana. Pyrimme tuomaan tuotannostamme ja sen eri vaiheista mahdollisimman paljon esille sekä toimimaan kuluttaja- ja asiakaslähtöisesti.

Valmistamme Kelan vuoden 2019 äitiyspakkaukseen valitut PikkuSet-tuotemerkin trikoovaatteet (6 erilaista tuotetta). Lisäksi PikkuSet -sukat (1 valittu malli) valmistutetaan pitkäaikaisella ja luotettavalla kumppanilla Italiassa. Sekä Portugali että Italia ovat ratifioineet julkisten hankintojen hankintalain 81 §:n 1 momentin 5* kohdassa mainitut ILOn eli Kansainvälisen työjärjestön perussopimukset.

ILO (International Labour Organization) luo kansainvälisiä työelämän yleissopimuksia sekä valvoo ja tukee jäsenmaitaan sopimusten noudattamisessa. Työjärjestön periaatteiden mukaan kaikilla sen jäsenvaltioilla on velvollisuus poistaa pakkotyö, lapsityö ja syrjintä sekä taata yhdistymisvapaus. Viime vuosina ILOn päätavoitteena on ollut ihmisarvoisen työn (Decent Work) toteutuminen maailmanlaajuisesti.

Lue lisää ILO:sta

* Luettelo 81 §:n 1 momentin 5 kohdassa tarkoitetuista kansainvälisistä sosiaali-, ympäristö- ja työoikeuden sopimuksista:
– Maailman työjärjestön ILO:n yleissopimus nro 87, joka koskee järjestäytymisvapautta ja järjestäytymisoikeuden suojelua;
– ILO:n yleissopimus nro 98, joka koskee järjestäytymisoikeutta ja kollektiivista neuvotteluoikeutta;
– ILO:n yleissopimus nro 29, joka koskee pakkotyötä;
– ILO:n yleissopimus nro 105, joka koskee pakkotyön poistamista;
– ILO:n yleissopimus nro 138, joka koskee vähimmäisikää;
– ILO:n yleissopimus nro 111, joka koskee työmarkkinoilla ja ammatinharjoittamisen yhteydessä tapahtuvaa syrjintää;
– ILO:n yleissopimus nro 100, joka koskee samanarvoisesta työstä maksettavaa samaa palkkaa;
– ILO:n yleissopimus nro 182, joka koskee lapsityövoiman käytön pahimpia muotoja;

Ota yhteyttä ja kysy lisää »