Etsitkö eurooppalaista ja vastuullista trikootuotteiden valmistajaa

Tervetuloa tutustumaan trikootuotantoomme! Tässä tekstissä syvennymme siihen, millaisia trikootuotteita voimme yrityksellesi valmistaa sekä saatavana oleviin neulosrakenteisiin ja materiaaleihin. Toivomme tästä olevan hyötyä suunnitellessasi malliston tai tuotteen valmistuttamista kauttamme.

Black Moda – mitä ja missä?
Black Moda Oy on suomalainen tekstiilialan perheyritys, jolle kertyi vuonna 2021 ikää jo 25 vuotta. Yrityksen toimitilat ovat Pirkkalan Linnakalliossa. Omistajaperheen oma OEKO-TEX® -sertifioitu ompelimo Black Moda Portugal, Lda sijaitsee Pohjois-Portugalissa. Ompelimo on keskittynyt trikootuotteiden leikkaamiseen ja ompeluun. Oma tuotanto luo meille vankan pohjan nopeaan reagointiin ja joustavuuteen asiakaspalvelun ja tuotannon välillä ja se tuo merkittävää hyötyä myös tuotantoasiakkaillemme. Lisäksi oma eurooppalainen tekstiilituotanto takaa tuotteiden turvallisuuden ja eettisyyden. Trikootuotteisiin käytetyt neulokset hankimme pitkäaikaisilta ja luotettavilta portugalilaisilta yhteistyökumppaneilta. Samoin värjäys, painatus ja viimeistys teetetään laadukkaissa portugalilaisissa painotaloissa.

Black Moda Portugal, Lda sijaitsee Ppnte de Limassa, Pohjois-Portugalissa

Mitä trikootuotteita voit meillä valmistuttaa?
Ompelimomme vahvuuksia ovat neuloksista valmistettavien aikuisten ja lasten päivä- ja yöpukeutumisen tuotteet. Niitä ovat muun muassa T-paidat, collegepaidat, leggingsit, collegehousut, tunikat, mekot, yöpaidat ja pyjamat. Myös trikoosta valmistetut hatut, huivit, kaulaliinat ja scrunchiet eli hiusdonitsit, bokserit, pitkikset, alushousut ja -paidat sekä vuodevaatteet kuuluvat valmistettavien tuotteiden valikoimaan.

Huomioi kuitenkin, että konekantamme ei sovellu rintaliivien, bodyjen, muotoilevien alusasujen tai uimapukujen valmistamiseen.

Millaisista neuloksista valmistamme trikootuotteita?
Neulosvalikoimamme on erittäin laadukas ja laaja. Voimme tarjota sinulle mm. kuosillisia, raidallisia, yksivärisiä ja meleerattuja trikooneuloksia erilaisilla rakenteilla ja koostumuksilla. Rakenteita ovat muun muassa single jersey, vuorineulokset, interlock, neulotut kuviot eli struktuurineulokset, jacquard, resori sekä paljon muuta.

Voimme kehittää tarvittaessa myös uusia neuloslaatuja, mikäli et löydä jo olemassa olevista neuloksistamme omiin tuotteisiisi sopivaa vaihtoehtoa. Täysin uuden neuloksen tuotekehitykseen ja muutenkin tuotteiden tuotekehitykseen kannattaa aina varata riittävästi aikaa – mielellään vähintään puoli vuotta, jotta lopputulos on halutun mukainen ja tuotteen lanseeraus onnistuu oikea-aikaisesti. Mitä tarkemmat ja yksityiskohtaisemmat tuotekortit ja ohjeistukset valmistettavista tuotteista on olemassa, sitä jouhevammin myös tuotanto voi edetä. 

Neulosvalikoimaamme eivät kuitenkaan kuulu tekniset neulokset kuten liikuntaa, urheiluun tai uintiin tarkoitetut neulokset niiden työstöön tarvittavan erikoiskonekannan takia.

Vasemmalta oikealle: single jersey, striktuurineulos, jacquard

Mistä materiaaleista neuloksia voi valmistaa?
Meiltä löytyy myös kattava valikoima eri materiaaleja: mm. puuvilla, GOTS-sertifioitu orgaanien puuvilla, puuvilla, elastaani, pellava, modaali, lyocell, viskoosi, Ecoveroviskoosi ™,Refibra ™ ja villa sekä paljon muita ja myös näiden sekoitteita. Erilaisilla viimeistyksellä neulokseen saadaan vielä haluttuja laatua parantavia lisäominaisuuksia. Näistä ehkäpä tärkeimpänä mainittakoon nyppyyntymistä minivoiva viimeistys.

Painatus
Painomenetelmissä olemme erikoistuneet rotaatio- ja digipainomenetelmiin. Lisäksi teemme edustapainatuksia ja brodeerauksia. Myös pitsit ja paljetit ovat mahdollisia.

Vasemmalta oikealle: digipainotekniikalla painettu kuosi, rotaatiotekniikalla painettu kuosi, kudottu raita
Vasemmalla esimerkki brodeerauksesta ja oikealla paljeteista

Sertifikaatit
Tuotteille on mahdollista saada OEKO-TEX®1- sertifikaatti. Kyseisen sertifikaatin mahdollisuus on kuitenkin tarkistettava aina tuotekohtaisesti. Käyttämämme puuvilla on BCI-sertifioitua puuvillaa. Käyttämällämme luonnonmukaisesti viljellyllä puuvillalla on GOTS-sertifikaatti, mutta koska toistaiseksi neuloksen ja tuotteen tuotannot eivät vielä ole GOTS-sertifioituja, ei kyseistä sertifikaattia voi siten tuotteelle myöntää.

Minimit
Ompeluminimi on trikootuotteissa pääsääntöisesti 300 kpl/tuote/väri. 300 kpl saa sisältää tuotteen ja värityksen kaikki koot; esim. XS-XXL. Tarkistamme sen kuitenkin aina tuotekohtaisesti, koska neulosminimi vaikuttaa myös tuoteminimiin. Huomioithan, että ompeluminimi on tuote- ja värikohtainen. Samalla tuoterungolla tehty saman värinen aikuisten- ja lastenvaate ovat eri tuotteita, joten niillä molemmilla on tuo oma miniminsä.

Lue lisää
Tutustu kattavaan trikootuotannon tietopakettiimme tästä linkistä.


Tervetuloa Black Modan tuotantoasiakkaaksi!

Seuraavassa tuotantoinfossamme käsittelemme frotee- ja velour-tuotteiden tuotantoa.