Referenssit

NOSH

NOSH on suomalainen vaatemerkki, jonka vaatteisiin on ilo pukeutua. Valikoimaamme kuuluvat ylellisen pehmeät, laadukkaat ja aina sopivat naisten-, miesten- ja lastenvaatteet. NOSH-vaatteiden pääraaka-aineena on luonnonmukaisesti kasvatettu ja sertifioitu luomupuuvilla. Kaikki vaatteemme valmistetaan vastuullisesti Euroopassa. Haluamme palvella sinua parhaalla tavalla ja tarjota vaatteita, jotka saavat sinut tuntemaan olosi hyväksi juuri sellaisena kuin olet.

Nosh Company Oy perustettiin vuonna 2009 lanseeratun ensimmäisen NOSH lastenvaatevalikoiman myötä. Tavoitteenamme oli tuoda markkinoille iloisia, laadukkaista luonnonmateriaaleista valmistettuja lastenvaatteita. Lanseerasimme 2013 oman NOSH vaatekutsut -konseptin, jossa NOSH edustajat tuovat vaatekaupan asiakkaan luokse. Menestys kannusti meitä laajentamaan eettisten ja ekologisten vaatteiden tarjontaa. Vuodesta 2014 alkaen valikoimaamme lisättiin toivotut NOSH Women -vaatteet. Tänä päivänä puemme lapsia, naisia ja miehiä suosittuihin vaatteisiin ympäri Suomen.

Kaiko Clothing

Kaiko Clothing on eettisesti valmistettuihin lasten- ja naistenvaatteisiin erikoistunut yritys, joka sai alkunsa syksyllä 2016, kun yrityksen perustaja Mirjam Sokka pohti miten voisi yhdistää unelmiensa työn muodin parissa hyväntekemiseen. Kaikossa yhdistyy intohimo kauniisiin ja laadukkaisiin vaatteisiin sekä missio naisten ja lasten elämänlaadun parantamiseen.  Kaiko ohjaa 7 % myytyjen vaatteiden tuotosta naisten ja lasten kouluttamiseen kehitysmaissa.

Yhteistyö Black Modan kanssa alkoi varhaisessa vaiheessa Kaikon perustamisen jälkeen. Black Moda Portugal valmistaa Kaikon kaikki suositut jersey printtituotteet, jotka muodostavat mallistojen perustan, ja määrittävät sesonkien tunnelman.

Yhteistyö välillämme on ollut alusta asti tuottoisaa, ja Black Moda on ollut tukena Kaikon matkalla sekä mahdollistanut brändin kasvua. Black Modan Pirkkalan toimisto helpottaa kommunikointia Helsingin tuotantotiimimme ja Portugalin tuotannon välillä. Erityisen antoisaa on ollut vierailla Black Moda Portugalin tehtaalla, ja päästä tapaamaan tiimiä tuotannon takana, mikä on meille todella tärkeää. 

Aarrelabel

”Aarre tekee arjen vaatevalinnoista helppoja luomalla tuotteita, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Suunnittelemme ja valmistamme jokaisen niistä tarkkaan harkiten, sillä maailmamme ei tarvitse yhtään enempää turhaa vaatetta. Tuotteemme valmistetaan heille, jotka kaipaavat selkeyttä nopean muutoksien ja muodin maailmassa.

Me rakastumme vaatteisiimme joka päivä, arvostamme niitä valmistavia ihmisiä ja niiden materiaaleja. Missiomme on tehdä tämä mahdolliseksi myös muille.”

Aarrelabelin tarina sai uuden käänteen, kun Black Modan sisarukset Laura, Marko ja Riikka ostivat brändin vuonna 2016. Tänä päivänä, Aarrelabel valmistaa tuotteensa Black Moda Portugalissa ja muilla vastuullisilla toimittajille Portugalissa sekä Italiassa.

Riva Clothing

”Osta vähemmän, käytä enemmän”.

Me halutaan inspiroida suomalaisia ostamaan vähemmän ja käyttämään enemmän. Meidän tuotteet on suunniteltu Suomessa, kestämään aikaa niin materiaalin kuin muotoilunsa puolesta. Haluamme suunnitella minimalistisia ja toimivia vaatteita, jotka tuovat käyttäjille onnea pitkään.

Tuotteemme valmistetaan Black Modan tehtaalla Portugalissa. Yhteistyö on sujunut meidän mielestä erinomaisesti: meillä on uusina toimijoina vielä paljon opittavaa ja Black Modan ihanat tyypit ovat auttaneet meitä paljon. Olemme onnistuneesti kääntäneet uuden lehden yrityksellemme, kun aloimme tekemään tuotteitamme yhteistyössä Black Modan kanssa.

Puuvillatehdas

Meidän papan haave oli perustaa ”rättitehdas”. Alakertaan laitettiin pieni ompelimo. Sitten pappa piirsi trikoolle ensimmäisen paidan hahmon, leikkasi irti ja ompeli sen. Hän säilytti sitä aarteena.

Me olemme Puuvillatehdas, kotimainen vaate- ja kodintekstiilibrändi, jonka arvolupauksena on luoda ajatonta ja eettistä muotia kaikkien saataville.

Tuontantomme on suunniteltu niin sanotuksi ”mallistovapaaksi” – teemme tuotteita sitä mukaa, kun brändimme kehittyy. Näin säästämme myös tuotantomme resursseja. Pyrimme myös hinnoittelemaan tuotteemme järkevästi, jotta ne olisivat mahdollisimman monien saatavilla.

Puuvillatehdas on Black Moda Oy:n oma merkki.

RATIA

”RATIA edustaa ennakkoluulotonta ja ajatonta muotoilua, toimivaa arjen luksusta, jonka tarkoituksena on luoda ihmiselle kaunis ympäristö, jossa on hyvä elää.”

Black Moda Oy:n yhteistyö Ristomatti Ratian kanssa alkoi 90-luvun lopussa ja oli RATIAn ensimmäisiä yhteistyökumppaneita. Siitä lähtien Black Moda Oy on vastannut RATIA tekstiilituotteiden markkinoinnista ja tuotannosta. Pitkäkestoisen ja hedelmällisen yhteistyön seurauksena on syntynyt tunnistettavia ja suosittuja tuotteita kuten klassikkoaseman saavuttaneita vaatteita, sisustustuotteita sekä asusteita.