Meistä

Suomalainen perheyritys

Black Moda on suomalainen vakaan aseman saavuttanut tekstiilialan perheyritys.

Omistajaperheen oma trikootuotteiden leikkaamiseen ja ompeluun keskittynyt OEKO-TEX® -sertifioitu ompelimo Black Moda Portugal, Lda sijaitsee Pohjois-Portugalissa.

Yhdessä missiomme on tarjota vastuullisesti valmistettuja ja laadukkaita tuotantoja asiakkaillemme ja rakentaa kestävämpää ja läpinäkyvää vaateteollisuutta. Kaikkea toimintaamme ohjaa vahvasti perhekeskeisyys ja yrittäjähenkisyys.

Tarjoamme tuotantoja B2B-asiakkaille, jotka tällä ovat pääasiassa suomalaisia tekstiilibrändejä. Valikoimaamme kuuluvat trikootuotteiden ohella froteepyyhkeet ja -kylpytakit, sukat, neuleet sekä kodintekstiilit ja keittiötekstiilit. Näiden valmistuksesta vastaavat pitkäaikaiset ja luotettavat kumppanit Portugalissa ja Italiassa.

Työnantajana Black Moda on henkilöstölleen turvallinen ja kannustava työpaikka ja liikekumppanina B2B-asiakkaillemme vakaa tekstiilialan toimija, joka hoitaa myös yhteiskunnalliset velvoitteensa hyvin.

Black Moda Oy:n tietoja voi tarkistella Luotettava kumppani -palvelussa. Muita tuotantoa koskevia lukuja esittelemme vastuullisuusraportissamme.

Ompelua edeltävät tuotantovaiheet tapahtuvat lähellä ompelimoa

Yhteistyömme pitkäaikaisten kumppaneiden kanssa luo toimintavarmuutta, edesauttaa yhteistyön pitkäjänteistä kehittämistä ja mahdollistaa avoimen kommunikaation tuotteiden koko valmistusketjusta.

Toimittajaverkostomme sijaitsee 70 km etäisyydellä ompelimostamme. Ompelimomme lisäksi tärkeimpiin kumppaneihimme lukeutuvat neulostoimittajamme, joista pitkäaikaisin kumppanimme on Armaco, Lda ja froteetuotteiden toimittajamme Somani – Sociedade Têxtil SA. sekä Belfama, Lda. Portugalissa.

Yhteistyökumppaneidemme ja toimittajiemme valinnassa painottuvat toimitusvarmuus, sosiaalinen vastuu, vaatimustemme mukainen ja tasainen laatu, sertifioidut tuotannot ja materiaalit sekä REACH-kemikaaliasetuksen noudattaminen.

Yhdessä kumppaneidemme kanssa toimitamme asiakkaillemme trikoo- ja kangastuotteita, trikooneuloksia, kylpytakkeja ja pyyhkeitä. Valitsemme materiaalit huolella ja käyttämämme luomupuuvilla on GOTS-sertifioitua, luonnollisin menetelmin viljeltyä orgaanista puuvillaa. Saatavilla on myös BCI-sertifioitu puuvilla. Käytössämme on myös muita vastuullisempia tekstiilikuituja, kuten Ecovero, Refibra, lyocellit ja pellava. Kerromme mielellämme lisää.

Ihmiset keskiössä

Yrityksessämme arvostetaan jokaista työntekijää yksilönä. Henkilöstön hyvinvointi on yksi yrityksemme tärkeimmistä arvoista. Meille on tärkeää, että jokainen voi päivittäisessä työssään käyttää omia kykyjään, kokemustaan ja osaamistaan.

Portugali on EU-maa, jota ei luokitella riskimaaksi. Portugalissa työelämää säädellään lailla ja viranomaiset myös valvovat lakien noudattamista. Portugali on ratifioinut ILOn (International Labour Organization) eli Kansainvälisen työjärjestön perussopimukset. ILOn periaatteiden mukaan kaikilla sen jäsenvaltioilla on velvollisuus poistaa pakkotyö, lapsityö ja syrjintä sekä taata yhdistymisvapaus. Meille on tärkeää toimia taloudellisesti vastuullisesti ja luoda omalle henkilöstölle turvallinen sekä kannustava työpaikka.