Laadukkaat Euroopassa valmistetut kylpy- ja saunatuotteet

Itsestään huolehtiminen ja rentoutuminen, kylpytynnyreiden kasvanut suosio, kotoilu ja niiden aikaansaama saunakulttuurin uusi nousu ovat vahvistaneet kuluttajien kiinnostusta myös laadukkaita pyyhkeitä, kylpytakkeja ja saunatekstiilejä kohtaan. Tasokkaat tekstiilit saunaan ja kylpyhuoneeseen ovat myös haluttuja liikelahjoja, joilla kylpyhetkiin voi loihtia ripauksen luksusta. Tässä tekstissä syvennymme niihin frotee- ja velourtuotteisiin, joita voimme valmistuttaa yrityksellesi.

Frotee- ja velourtuotteita valmistavat pitkäaikaiset ja luotettavat yhteistyökumppanimme Somani ja Belfama. Molemmat yritykset sijaitsevat Pohjois-Portugalissa. Teetätämme myös omien brändiemme kylpy- ja saunamallistot näillä toimittajilla.  

Mikä ero on froteella ja velourilla?

Froteessa on molemmin puolin kangasta lenkkilankoja. Lenkkilankojen ansiosta frotee on pehmeää, ilmavaa ja imukykyistä. Velourissa lenkkilanka on leikattu tasaiseksi ja pinta harjattu samettisen pehmeäksi.

Millaisia kankaita ja materiaaleja voit valita?

Niin froteessa kuin velourissakin on mahdollista valmistaa yksiväristä materiaalia, painettuja tai kudottuja kuoseja, ruutua, raitaa tai struktuureja. Näille materiaaleille on saatavana eri painolukkia 260 g/m2–1200 g/m2 väliltä. Vohveli valmistetaan pääsääntöisesti yksivärisenä.

Frotee ja velour on mahdollista valmistaa Loop safe® -laatuisena. Tällöin materiaali on tavanomaista keveämpää, sen lenkkilangat eivät purkaudu, tuotteella on pesuissa pienempi kutistuvuus, materiaali kestää 2-3 kertaa enemmän pesuja ja myös kuivuu nopeammin. Loop safe® -laadussa on 90 % puuvillaa ja 10 % polyesteriä. Polyesteri ei vaikuta imukykyyn, sillä sitä käytetään sidoslankana. Puuvilla voi olla myös orgaanista ja polyesteri kierrätyspolyesteriä.

Voit valita kylpy- ja saunamallistojen tuotteisiin monia eri materiaaleja: mm. puuvillaa, Egyptin puuvillaa, GOTS-sertifioitua orgaanista puuvillaa, polyesteriä ja kierrätettyä polyesteriä, puuvilla-modaalia, pellavaa ja näiden erilaisia sekoitteita.

Pyyhkeissä vasemmalta oikealle kudottu raita, kudottu kuosi ja struktuuri.


Mitä frotee- ja velourtuotteita voit meillä valmistuttaa?

Froteesta voit valmistuttaa esimerkiksi pyyhkeitä ja kietaisupyyhkeitä, kylpytakkeja, turbaaneja, saunatossuja, huppupyyhkeitä, kylpyhaalareita, kylpyponchoja, kylpyhuoneen mattoja, saunatyynyjä ja kosmetiikkalaukkuja. Froteen ja sileän kankaan yhdistelmää olemme käyttäneet esimerkiksi laudeliinoissa ja pefleteissä ja velourin sekä froteen yhdistelmää kylpytakeissa.

Velour soveltuu kylpytakkien ohella loistavasti esimerkiksi kosmetiikkalaukkujen materiaaliksi. Myös vohvelikankaasta valmistetut tuotteet kuuluvat tuoterepertuaariin. Vohvelista voit valmistuttaa suosittuja kylpytakkeja tai esimerkiksi pyyhkeitä.

Tuotteisiin voidaan tehdä tarpeen mukaan nappi-, neppari-, vetoketju- tai tarranauhakiinnityksiä.

Kylpytakkien erilaisia kankaita: vasemmalla kuosillinen velour, keskellä painettu frotee ja oikealla vohveli.

Tuotteiden painatus

Painomenetelmissä mahdollisia ovat rotaatio- ja digipainomenetelmä, edustapainatus ja resiinipaino, joka soveltuu struktuurien painamiseen. Myös brodeeraukset onnistuvat.

Resiinipainettu frotee.

Sertifikaatit

Kylpytakkitoimittaja Somanin tuotanto on GOTS- ja BSCI-auditoitu ja heillä on myös OEKO-TEX®1- sertifikaatti. Froteepyyhetoimittaja Belfamalla on OEKO-TEX®1- sertifikaatti.

Minimit

Käsipyyhkeitten minimi on pääsääntöisesti 1200 kpl /väri/kuosi ja kylpypyyhkeitten 550 kpl /väri/kuosi. Pyyhekokoja voidaan tehdä toiveen mukaan: esim. 30 cm x 30 cm, 30 cm x 50 cm, 70 cm x 100 cm, 100 cm x 160 cm jne.

Aikuisten mitoituksella valmistettavien kylpytakkien minimi on noin 200 kpl /tuote/väri ja vastaavasti lasten kylpytakissa minimi on 300–400 kpl /tuote/väri.
Minimit käymme kuitenkin läpi aina tilauskohtaisesti.

Varastomyyntituotteet

Meiltä on saatavana valmiita pyyhkeitä varastoväreissä. Pyyhkeisiin voidaan brodeerata esimerkiksi yrityksesi logo, jolloin pyyhkeet sopivat vaikkapa liike- tai joululahjoiksi henkilöstölle ja sidosryhmille. Pyyhkeissä on saatavana 16 väriä. Kokovalikoima on seuraava: 30 cm x 50 cm, 50 cm x 100 cm, 70 cm x 140 cm, 100 cm x 150 cm sekä kylpyhuoneen matto, jonka koko on 50 cm x 80 cm.

Jos sinulla heräsi lisäkysymyksiä, ota meihin yhteyttä lähettämällä meiliä osoitteeseen posti(@)blackmoda.fi tai täyttämällä tuotantotiedustelulomakkeen verkkosivuillamme.

Tervetuloa Black Modan tuotantoasiakkaaksi!