PikkuSet ja Aarre ovat mukana vuoden 2021 äitiyspakkauksessa

84-vuotias äitiyspakkaus kiinnostaa edelleen vauvaperheitä, sillä noin 70 % äitiysavustuksista jaetaan äitiyspakkauksina. Vuoden 2021 äitiyspakkauksen 50 tuotteen sisältö julkaistiin 12.3.2021. Tuotteiden tarjouskierroksella Kela kiinnitti huomiota tuotteiden vastuullisuuteen ja tuotteiden valmistamiselle ja materiaaleille oli annettu tietyt kriteerit. Tuotevalinnoissa kiinnitettiin huomiota hinnan ohella lisäksi tuotteen laatuun, joka käsitti muun muassa toiminnallisuuteen, ulkonäköön, materiaaliin ja ompelutyöhön liittyviä kriteereitä.

Black Moda Oy:n oma PikkuSet-merkki sekä Pumpkin Designin Aarrelabel -merkki*ovat jälleen mukana äitiyspakkauksessa – tällä kertaa kaikkiaan kuudella tuotteella. Tuotteissa kohtaavat käytännöllisyys, yhdisteltävyys ja sekä hillitty että hieman rohkeampi värimaailma. Aarteen oranssivihreä Piilosilla-kuosi on Aalto-yliopiston opiskelijoiden PatternLab -kuosisuunnitteluprojektin työn hedelmä.Tuotteet ovat oranssi-vihreäkuosinen body, vihreäkuvioisten potkuhousujen sekä valkoisen, pitkähihaisen bodyn setti, valkoinen kypärämyssy, oranssi jatkopalabody ja täpläkuosinen kietaisubody raapimissuojilla. Kutakin tuotetta valmistetaan äitiyspakkausta varten noin 28 000 kappaletta.

Tuotteissa käytetty orgaaninen puuvilla on GOTS-sertifioitua ja kaikilla tuotteilla on myös Öko-Tex Standard 100 -sertifiointi. Puuvillan alkuperä on USA. Neulos valmistetaan, värjätään ja painetaan Portugalissa Black Moda Oy:n pitkäaikaisilla kumppaneilla ja leikataan ja ommellaan omassa ompelimossa Black Moda Portugal, Lda:ssa Pohjois-Portugalissa.

Tutustu vuoden 2021 äitiyspakkaukseen Kelan sivuilla.


*
BM CAPITAL OY on Aarrelabel-merkin osaomistaja 25 % osuudella ja Black Moda Oy:n omistaja 100 % osuudella.