Suomen Tekstiili & Muoti ry vierailulla

Viime viikolla toimistollamme Pirkkalassa kävi tutustumismatkalla Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n toimitusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen, vastuullisuus- ja kiertotalousasioiden parissa työskentelevä Satumaija Mäki sekä alan koulutuksen ja tulevaisuuden osaamistarpeista vastaava Auri Kohola.

Perjantainen iltapäivä meni nopeasti tekstiili- ja vaatetusalasta keskustellessa. Laura Keski-Vähälä kertoi yhdessä Marko Keski-Vähälän kanssa perheen ja Black Modan historiasta ja tämän hetkisestä tilasta niin Suomessa kuin Portugalissa. Vieraamme puolestaan esittelivät edustamansa yhdistyksen toimintaa ja kertoivat tarjoamistaan palveluista, koulutuksista ja alan yrityksiä edustavan liiton tulevaisuuden tavoitteista.

Myös koko tekstiili- ja vaatetusalan tulevaisuus puhututti meitä iltapäivän aikana hyvin paljon. Keskustelimme muun muassa uusista kierrätysmateriaaleista ja kuiduista, pikamuodin kehityksestä, tekstiiliteollisuuden siirtymisestä Aasiasta takaisin Eurooppaan ja luonnollisesti myös käytännönvastuullisuustyöstä. Kerroimme myös kokemuksista puuvillan jäljitettävyydestä ja sen haasteista. Yksi alan kipupiste saattaa lähitulevaisuudessa olla se, että alan ammattilaisia on vaikea löytää avoimiin työpaikkoihin. Tekstiili- ja vaatetusala ei kiinnosta nuoria, ellei kyseessä sitten ole muotisuunnittelijan tai toimistotyö alan yrityksessä. Tekstiili- ja vaatetusala kuitenkin vaatii toimiakseen laajan skaalan erilaista osaamista. Erityisesti, jos tuotantoa halutaan säilyttää lähellä suomalaisia kuluttajia.

Lämmin kiitos Suomen Tekstiili ja Muoti ry:lle vierailusta luonamme!