Vaatteidemme tekijät, osa 7

Vaatteidemme tekijät –juttusarjamme Pirkkalan henkilökunnan esittelyissä on vuorossa Ninni, joka työskentelee RATIA- ja Puuvillatehdas-merkkien myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä.


Nimi
Ninni Janhunen

Millainen on opinto- tai urapolkusi? Mitä olet opiskellut ja millaisia töitä olet tehnyt aiemmin?
Minulla on kaksi vaatetusalan perustutkintoa, joiden lisäksi olen valmistunut Jyväskylän AMK:sta vestonomiksi. Olen työskennellyt pitkään moninaisissa työtehtävissä tekstiili- ja vaatetusalalla kuten esim. tuotannossa, tuotekehityksessä ja jälleenmyynnissä sekä kaupanalalla asiakaspalvelussa.

Mistä kuulit Black Modasta – miten tulit hakeutuneeksi tänne? Milloin aloitit työsi Black Modassa?
Seurasin Black Moda Oy:tä sosiaalisessa mediassa, josta huomasin ilmoituksen avoimesta työtehtävästä. Työskentelin silloin toisella alalla ja paluu tekstiili- ja vaatetusalalle viiden vuoden tauon jälkeen kiinnosti kovasti. Hain paikkaa ja tulin valituksi. Aloitin työt Black Modassa helmikuussa 2020.

Mikä on työnimikkeesi ja pääasialliset työtehtäväsi ja vastuualueesi Black Modassa tällä hetkellä?
Työnimikkeeni on RATIA myynti- ja asiakaspalveluhenkilö. Työskentelen yhteyshenkilönä RATIA-merkin tuotannon ja jälleenmyynnin välillä ja sekä RATIA- ja Puuvillatehdas-merkkien jälleenmyyjien asiakaspalvelussa.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi? Mitä töitä teet ja kenen kaikkien kanssa teet yhteistyötä?
Työskentelen vallitsevan tilanteen takia etänä kotoa käsin, josta olen mm. sähköpostitse yhteydessä asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin liittyen tilauksiin, aikatauluihin, toimituksiin sekä Black Modan työntekijöihin liittyen mm. laskutukseen, varastotoimintoihin sekä tuotantotilauksiin.

Mikä motivoi sinua työssäsi ja mikä puolestaan on haastavinta työssäsi?

Asiakkailta ja yhteistyökumppaneilta saatu palaute ja onnistunut projekti aina tilauksista perille menneeseen toimitukseen motivoivat minua. Haasteellista on aikataulujen yhteensovittaminen eri tahojen välillä.

Miten ala on muuttunut työurasi aikana?

Kuluttajakaupan muutos kivijalkakaupoista verkkokauppoihin on ollut suurin konkreettinen asia.

Mitkä ovat tärkeimmät työssäsi oppimat asiat?
Laaja-alainen osaaminen niin kaupanalalta kuin tekstiili- ja vaatetusalan tuotannon tehtävistäkin tukevat toisiaan kaikilla osa-alueilla. Luotettava ja kannustava yhteistyö asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden välillä on pitkäaikaisten kumppanuuksien elinehto.

Mitkä ovat mielestäsi Black Moda Oy:n kilpailuvaltit?
Asiantunteva ja osaava henkilökunta jokaisessa tehtävässä on aina asiakkaan etu. Pitkäaikainen yhteistyökumppanuus eri tahojen välillä kantaa pitkälle.

Mistä unelmoit?
Kesän lämmöstä ja matkustamisesta.

Millaiset terveiset haluat lähettää tuotantoasiakkaille tai jälleenmyyjille?
Haluan välittää heille kiitokset yhteistyöstä ja luottamuksesta osaamiseemme. Teemme Black Modassa tiimityötä, jossa päämäärä on aina asiakastyytyväisyys.

Millaiset terveiset haluat lähettää tekstiili- ja vaatealalle suuntautuvalle nuorelle?
Huomioi opinnoissasi, että tuotteen elinkaaren ja tuotannon toiminnan tietämys on välttämätöntä. Kapea-alainen erikoistuminen Suomen kokoisessa maassa on haastavaa, joten suosittelen pitämään mielen avoimena yhteistyön/koulutusalojen valintojen suhteen.